View 42

Prachtig land Tasmanie. Nu al weer bijna een week op dit eiland. Jammer genoeg lukte het niet om eerder achter de computer te kruipen maar er was dan ook zo veel te zien en te doen hier.

Aangekomen in Hobart zaten we de eerste dag natuurlijk al gelijk aan de Cascade Premium. Lekker biertje met als logo een Tasmaanse Tiger op het etiket. Jammer genoeg is de Tasmaanse Tiger uitgestorven dus die zullen we hier niet zomaar tegenkomen.

Er zijn 2 bierbrouwerijen op Tasmanie. De Cascade brouwerij komt uit Hobart en de James Boag komt uit de 2e grote stad van Tasmanie Launceston. Persoonlijk vind ik de Boag Draught uit de tap de beste.

Er zijn ook redelijk veel wijngaarden hier op het eiland. De Tasmaanse wijn is goed te drinken!

De eerste rit met de auto ging van Hobart naar Strahan. (spreek uit Strawn) Dit plaatsje ligt aan de west kust van Tasmanie. Hier hebben we een tocht gemaakt over de Gorden River. Het was goed toeven aan boord van de Lady Franklin II. Biertje, buffetje en genieten van het uitzicht. De Gorden River ontspringt uit het tropisch regenwoud van Tasmanie en langs de rivier staan dan ook erg oude bomen. De Huon boom kan meer dan een paar duizend jaar oud worden.

De avond ervoor hebben we gegeten in een restaurant genaamd View 42. Dit staat voor de lattitude waarop Strahan zich bevindt. Het eten was prima. De oesters en de zalm zijn hier werkelijk perfect!

Na Strahan zijn we verder gereden naar Cradle Mountain. Vlak bij Cradle Mountain verbleven we in een prachtige Lodge midden in het bos. Een mooie wandeling gemaakt en 2 watervallen bezocht. ‘s avonds liepen de kangeroo’s vlak voor onze veranda door het bos.

Van Cradle Mountain verder naar Launceston. De tweede stad van Tasmanie. Nu zijn de steden hier niet zo groot. Hobart en omgeving telt zo’n 200.000 inwoners en Launceston zo’n 100.000 inwoners. Totaal wonen er 475.000 mensen op Tasmanie.

In de middag zijn we gestopt om een kijkje te nemen in het Trowunna park. Hier hebben we Koala’s gezien (en geaaid) en Tasmanian Devils. De Tasmanian Devil wordt zo genoemd omdat hij nogal veel lawaai maakt als hij een kadaver heeft gevonden. Zijn maatjes komen dan op het geluid af en samen verslinden zij dan het kadaver.

Ze jagen ook wel zelf maar meestal ruimen zij de ‘rommel’ op. Dat doen ze dan meestal samen zodat ze de zaak beter uit elkaar kunnen trekken.

We zitten nu in Swansea. Gisteren waaide het hier heel hard. Nu is de wind wat gaan liggen. Swansea ligt aan de oost kant van het eiland. Het is vlak bij het Freyinet park. Waarschijnlijk gaan we daar later op de dag nog naar toe. Bas wil graag in het koude water gaan zwemmen. Maar we moeten nog even geduld hebben; Tedjes zit aan de was.

Ab

One Response to “View 42”

  1. Carlo Rens says:

    Laat de Tedmanian Devil maar lekker wassen 🙂

    Hot news uit Merks!!! Bart Peeters gaat (met nog 11 anderen) spelen om het clubkampioenschap!!!