Archive for December, 2007

Koffie

Monday, December 31st, 2007

Koffie drinken is in China nog niet echt ingeburgerd. Gisterenavond in het restaurant waren ze met 5 man aan het proberen om een paar kopjes koffie uit het nieuwe expresso apparaat te krijgen. Uiteindelijk lukte het. De koffie bleek uiteindelijk 30 yuan te kosten… Te vergelijking, je betaald hier voor een halve liter Janying beer (official sponsor Beijing 2008!) in een goedkoop tentje slechts 4 yuan.

Vandaag gaan we op excursie en bezoeken we het plein van de hemelse vrede en de verboden stad. Ted heeft al een extra trui aangetrokken want het is hier behoorlijk frisjes.

Ab

Chinese Windows XP

Sunday, December 30th, 2007

Ja hoor net aangekomen in China en nu al achter de computer. Blijkt dat je free internet hebt op de kamer. Er staat gewoon een Dell met Athlon 64 processor in het nachtkastje… Alleen de Windows is in het Chinees dat wordt dus wel even behelpen.

Enfin er zullen de komende dagen dus nog wel wat posts komen op de website. Hopelijk ook met een aantal foto’s want ik zie net dat er 2 usb poorten op de pc zitten.

Het Bamboo Garden ligt erg rustig en heeft nog een echt Chinees uiterlijk. De kamer ziet er mooi uit.

Wat ik van de yuan moet denken weet ik niet maar volgens mij gaan we hier niet arm worden. Ik zie net dat een pilsje uit de minibar maar 7 yuan kost. En volgens mij heb je 10 yuan voor 1 euro…

Ab

Rendieren opgepast!

Saturday, December 29th, 2007

Veilig aangekomen in Helsinki en staan nu op het punt om te boarden voor Beijing. Net een heerlijke rendier pizza op.

Het weer is hier niet best. Behoorlijk regenachtig. Hopelijk is het in China beter.

Tasmanie wordt nu…

Monday, December 24th, 2007

De eerste grappen rond de reis zijn al gemaakt. Aan de bar bij Merks werd vrijdagavond Tasmanie officieel herdoopt tot “Tedmania”

Welkom bij deze Blog!

Monday, December 10th, 2007

29 december is het dan zover. Bas, Ted en ondergetekende gaan op Wereldreis. Eerst met Finnair via Helsinki naar Beijing. Van Beijing met de nachttrein naar Shanghai. Daarna vliegen we met Qantas via Sydney naar Hobart, Tasmanië. Zo’n 8 dagen touren we met een auto rond over het eiland. Hierna vliegen we naar Melbourne. Via Sydney en Auckland gaat de reis verder naar Tahiti. Na een verblijf van enkele dagen vliegen we door naar Paaseiland. Van Paaseiland vliegen we met LAN-Chile via Santiago de Chile naar Buenos Aires. Tenslotte gaat de reis met Iberia via Madrid terug naar Amsterdam. Het is dan 31 januari 2008!

Ab

Wereldkaart