Buenos Aires

Vandaag aangekomen in Buenos Aires. Het is hier zo´n 25 graden en bewolkt.

Even wat pesos uit de flappentap gehaald. De euro staat wel erg sterk ten opzichte van de pesos. 1 euro is 4,65 pesos. En dat merk je dan ook gelijk aan de prijzen. Toegegeven op een leuk terasje op een straathoek vlak bij ons hotel koste een biertje 10 pesos maar vanavond hebben we gegeten voor 131 pesos. (en dat was NIET de man)

Bas en Ted zijn al volop bezig om CD´s in te slaan. Die kosten hier maar zo´n 20 a 30 pesos. Dat is geen geld. Ted denkt er dan ook aan om een grotere tas te kopen want ook die zijn erg goedkoop!

Internetten is hier ook goedkoop. We zitten (op aanraden van Rene vd Broek) in het Wilton Hotel en daar kun je gratis internetten!

Ab

3 Responses to “Buenos Aires”

 1. René says:

  In onze tijd (de eerste keer was in 2003) hadden ze daar nog geen gratis internet :-). Boffen jullie dus! Maar ze hadden in het Wilton Hotel wel heel lekkere media luna’s bij het ontbijt, zoet spul! En we hebben ook nog steeds een set van de witte Wilton kamerslippers en een aantal witte Wilton haarkammetjes die in de hotelkamers te vinden zijn.
  En oh ja… mocht er nog ruimte zijn in de bagage…. neem dan maar een pak mate mee voor Mariela :-).

 2. Ab Druijns says:

  Beste Rene,

  De slippertjes zijn er nog steeds en de kammetjes hebben ze ook nog steeds.
  Maar wat is precies mate? En waar halen we dat spul.

  Ab

 3. René says:

  Mate is een soort van thee, een echte Argentijnse specialiteit. De zuigen het op uit van die kalebassen, kleintje in de hand, met zo’n metalen zuigpijpje. Ze verkopen het spul in supermarkten. Ziet er aan de buitenkant uit als een pak koffie of thee (fijngehakte blaadjes). Officieel wordt het verkocht onder de naam Yerba Mate.