Ici on parlez français

We zijn nu aangekomen op Tahiti. En nu zit ik dus achter een PC met een frans toetsenbord en dan valt het niet mee om een stukje in te toetsen.

Het is hier behoorlijk warm, zeker zo’n 30 graden. Maar het is wel bewolkt en het heeft zelfs al 2 keer geregend.

Op Tahiti kom je als EEG inwoner bijzonder eenvoudig binnen. Geen moeilijke papieren invullen gewoon je paspoort tonen en een eenvoudige enquete invullen wat je allemaal denkt te gaan doen op French Polynesia. Niets natuurlijk. Gewoon uitrusten, wat zwemmen en (meer) af en toe een consumptie aan de bar nemen.

Misschien dat de prijzen van de consumpties nog roet in het eten gaan gooien. Het is hier niet echt goedkoop. Voor een ‘pression’ betaal je toch al snel 450 french polynesian francs. En dat is ongeveer 4 euro.

Direct vertrekken we met de catamaran ferry naar Moorea. We verblijven daar in een van de duurste optrekjes. Het Intercontinentel Hotel Resort en Spa. Eens afwachten wat dat gaat worden.

Misschien dat er ook nog een fietstochtje rond het eiland in zit. Dat is totaal maar 60 km.

Qb

One Response to “Ici on parlez français”

 1. Ludo Tolhuizen says:

  Bonjour aux voyageurs du monde!

  Ik lees jullie wederwaardigheden met genoegen.
  Een vreemd toestenbord is erg lastig; vorig jaar maakte ik in Italie mee dat de y en de z waren verwisseld ZONDER DAT DIT OP DE TOETSEN STOND. Eeerg lastig, vooral omdat het te gebruiken password een z bevatte…

  Overigens is het “Ici on parle francais”, een kleine typefout (en ik kan de dat staartje onder de c niet maken…).

  heren, veel plezier verder.

  Ludo