Wanna by Rolex, Omega

Ja de straat verkopers van Shanghai hebben we weer overleefd. Nog even wat chipstocks gekocht en toen weer op weg naar Australie.

Shanghai is een grote stad. Een wereldstad. Veel internationaler dan Beijing. De torenflats reizen hier tot in de hemel. Maar ach iedere morgen ontbijten op de 30e verdieping met een geweldig uitzicht heeft wel wat.

De prijzen liggen in Shanghai ook beduidend hoger als in Beijing en de straat verkopers en bedelaars zijn zeker op de Bund (langs het water) niet weg te slaan.

Net aangekomen in Sydney waar we om 14.00 uur het vliegtuig nemen naar Hobart Tasmanie. Het weer in Sydney is bewolkt maar toch zeker zo’n 25 graden en behoorlijk luchtvochtig. Hopelijk is het weer in Tasmanie iets aangenamer.

Internetten valt de laatste dagen overigens niet mee. In Shanghai probeerde ik in het hotel (overigens weer uitstekend net als in Beijing) te internetten maar de pc deed niets. Na een paar minuten kwam de techneut erbij (met zijn gereedschapskoffertje!) maar die kreeg het ding ook niet gelijk aan de praat. Jammer genoeg konden we niet langer wachten want we moesten onze vlucht naar Sydney halen.

Hier in Sydney moet je eerst kredit kopen en dan kun je pas internetten. Daar moet je wel even naar zoeken maar zoals jullie zien is het gelukt.

De metro van Shanghai was overigens wel lachen. Ik kwam niet goed  naar binnen met mijn digitale kaartje en Ted kwam er niet uit. Wat stond ie beteuterd te kijken!

Bas werd in Shanghai nog ‘overvallen’ door de schoenenpoetsers. Voor hij er erg in had zat er al een dikke klodder witte schoensmeer op zijn schoen. Ja en dan moet je wel laten poetsen. Na het poetsen probeerde Bas met 5 Yuan af te rekenen maar de man snapte er niets van en probeerde Bas te vertellen dat hij 100 of zo iets wilde. Wat bleek nu, hij dacht dat hij terug moest geven van die 5 Yuan. Normaal krijgen de poetsers maar een gedeelte van een Yuan voor het poetswerk. Enfin met die 5 Yuan was hij dus in de zevende hemel.

Overal in China zie je trouwens de 4 hoofdkleuren. Rood (is voor het volk), Groen (is voor de aarde), Blauw (is voor de hemel) en Geel (is voor de keizer; de kleur van het goud)

Nu dan op weg naar Hobart. Hopelijk was de nieuwjaarsdeceptie bij de Pion heel gezellig en van mij dan ook nog de beste wensen voor 2008!

Ab

Comments are closed.