Fire alarm!

Ik ben al lang de tel kwijt van het aantal hotels waar ik ter wereld geweest ben maar nog nooit ging het brand alarm af.

Vanmorgen, in het Grand Chancellor hotel in Auckland gebeurde het dan. De sirenes begonnen te loeien en slaperig keek ik rond me heen. Ja het was duidelijk een brandalarm dat af ging. Chips wat nu.

Op een sticker stond dat als het alarm afging men zich moest verzamelen op de parkeerplaats voor het hotel. Vooruit dan maar. Bas en Ted bleven gewoon liggen. Ze hadden niet veel zin om naar buiten te gaan. Snel mijn schoenen aangetrokken de kamerdeur sleutel meegenomen en naar buiten gelopen.

In mijn prachtige pyjama stond ik dus even later voor het hotel. Volgens mij ben ik dus de enige die in zijn pyjama slaapt. Alle andere mensen slapen gewoon met hun kleren aan… Wel zo handig als het brand alarm afgaat.

Bijna werd ik door de brandweerauto die de parkeerplaats op kwam rijden omver gereden. (da’s lekker; overreden worden door de brandweer bij een brandalarm)

Een van de medewerkers van het hotel wees de brandweer man op een kast met een aantal rode lampjes die aan de gevel van het hotel hing. Snel liepen een aantal mannen naar binnen maar al na zo’n 3 minuten kwam de eerste brandweerman weer terug. ‘It’s oke’ riep hij.

Gezellig hoor. Zo wordt je nachtrust wel lekker verstoord. Enfin om 4.30 kon ik weer terug in mijn bed.

En dan straks weer op weg naar het vliegveld om onze vlucht van 15.00 uur naar Tahiti te halen.

Ab

One Response to “Fire alarm!”

  1. René says:

    Worden er ook nog foto’s van deze brandweer’oefening’ gepubliceerd 🙂